Actuele informatie en links bij FysioStiens

FysioStiens • Truerderdyk 9 • 9051 JB STIENS • Tel: (058) 257 52 50 • e-mail: info@fysiostiens.nl

MOVE 'Kom in beweging'

move folder

Een programma voor kinderen (én hun ouders) met bewegen, informatie en plezier!
In 10 weken op weg naar een gezonde leefstijl en een gezond gewicht.

Hieronder kunt u de folder met informatie (pdf) downloaden:
Voorlichtingsfolder Move kom in beweging

 

 

 


Informatiefolders NVMT

Fysiostiens folders NVMT

Speciaal voor patiënten heeft de NVMT folders beschikbaar gesteld. In het afgelopen jaar is er hard gewerkt om de serie compleet te maken. Met de oplevering van de onderstaande folders is het pakket compleet.

Hieronder kunt u de NVMT folders (pdf) downloaden:
NVMT Voorlichtingsfolder Complexe klachten
NVMT Voorlichtingsfolder Duizeligheid
NVMT Voorlichtingsfolder Heupklachten
NVMT Voorlichtingsfolder Hoge rugpijn
NVMT Voorlichtingsfolder Hoofdpijn
NVMT Voorlichtingsfolder Informatie Manuele Therapie
NVMT Voorlichtingsfolder Lage rugpijn
NVMT Voorlichtingsfolder Nekpijn
NVMT Voorlichtingsfolder Schouderklachten


FysioStiens, kwaliteit plus menselijkheid

Plus auditIn december heeft FysioStiens een vrijwillige audit gedaan. Een audit is een kwaliteitsmeting door een onafhankelijk bureau. FysioStiens blijkt aan de hoogste kwaliteitseisen te voldoen en mag zich daarom PlusPraktijk noemen. Misschien vraagt u zich af of u het zult merken dat we nu PlusPraktijk zijn. Het antwoord is hopelijk: NEEN. We blijven streven naar dezelfde hoge kwaliteit van behandeling op maat met een menselijke benadering.

 

pluspraktijk fysiostienstopzorg fysiostiensde friesland fysiostiens

 

 

 


FysioStiens sponsor zorgproject "Het BeterBoek"

het BeterBoek

Wij nemen deel aan het maatschappelijke zorgproject "Het BeterBoek" voor de kinderafdeling en dagbehandeling in het Medisch Centrum Leeuwarden.
Mede dankzij onze deelname krijgen kinderen die opgenomen of behandeld worden gratis Het Beterboek van Bureau Méteau uitgereikt!

 


Praktijk voor Fysiotherapie Informatiemap

Fysiostiens map

Download de pdf met informatie over de fysiotherapiepraktijk Inzake: Privacyreglement, Bejegening, Huisregels, Betalingsregeling.

 

 

 

 


Algemene praktijkfolder FysioStiens

FysioStiens brochure

Download de pdf met algemene informatie over de praktijk en de therapie-specialisaties die wij u kunnen bieden.

 

 

 

 


Sitemap van deze website

 

Hier de praktijk sitemap van deze website. Sitemap: www.fysiostiens.nl

 

 

 

 


Fysiotherapeut rechtstreeks toegankelijk

DTF

U kunt rechtstreeks bij de fysiotherapeut terecht. U hebt geen verwijsbriefje meer nodig. U mag vooraf met uw huisarts overleggen, maar dat hoeft niet. Als u lichamelijke klachten hebt die te maken hebben met beweging, kunt u zelf een afspraak maken bij de fysiotherapeut van uw keuze. Controleer wel bij uw zorgverzekeraar of u een eventuele behandeling vergoed krijgt.

 

 


Beweegprogramma voor mensen met diabetes

beweegprogramma bij FysioStiens

FysioStiens biedt een beweegprogramma  aan voor drie verschillende aandoeningen: Diabetes Mellitus, COPD en overgewicht. Bij deze aandoeningen is bewegen bijzonder belangrijk, maar soms ook moeilijk. Met u gaan we op zoek naar wat wel kan. Op die manier kan er weer plezier aan bewegen ontstaan en vertrouwen in uw lijf.  U traint in onze oefenzaal met maximaal 6 personen en de fysiotherapeut is daarbij voortdurend aanwezig. Samen bouwen we op geleide van uw vorderingen aan uw conditie en kracht. Samen heeft vaak ook betrekking op het “lotgenoten” contact dat ontstaat in de oefengroepen. Naast beweegprogramma’s voor de bovenstaande aandoeningen  wordt er ook in groepsverband geoefend met patiënten met andere aandoeningen, zoals Parkinson en reuma.


Oncologische revalidatie bij FysioStiens

De levensverwachting van mensen neemt toe en dat is goed nieuws: uw levensverwachting is hoger dan die van de generatie voor u. Het ouder worden geeft echter ook meer kans op ziekten. Het aantal mensen dat kanker krijgt zal de komende jaren toenemen. Positief is dat de overlevingskansen blijven stijgen door vroegere diagnoses en betere behandelingen. Ten gevolge van de medische behandeling (chirurgie, bestraling, chemotherapie, hormoontherapie) kunnen er klachten ervaren worden. Dit kunnen zowel fysieke als mentale klachten zijn, zoals vermoeidheid, een veranderd lichaamsbeeld, kracht- en conditieverlies, balansproblemen en pijn. Doelstelling is dat het alledaagse leven weer opgepakt wordt. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat bewegen een positieve invloed heeft op zowel de fysieke als mentale klachten. De fysiotherapeut kan hierin ondersteunen door de negatieve gevolgen van de medische behandeling te verminderen.

Drs. Anouck Bletterman, fysiotherapeut en fysiotherapiewetenschapper bij FysioStiens, heeft het afgelopen jaar diverse cursussen gevolgd omtrent oncologische revalidatie. Belangrijk is dat het lichaam intensief belast wordt om het meeste effect te krijgen. Elk programma wordt op maat gemaakt en bestaat sowieso uit cardio (conditie) – en kracht oefeningen. Daarnaast is coaching van zeer groot belang. Het gaat namelijk ook om leefstijlverandering. Een actieve leefstijl, ook na de oncologische revalidatie, geeft de beste kans op het behoud van de behaalde resultaten.

Heef u vragen of zijn er onduidelijkheden? Wil u zich aanmelden voor oncologische revalidatie? Dan kunt u contact opnemen met Anouck Bletterman op telefoonnummer 058-2575250 of stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor meer informatie kunt u ook op de volgende website kijken: http://onconet.nu/


Links

Tips en links bij FysioStiens

- www.fysiotherapie.nl Site van: het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) Informatie over: fysiotherapie, beweegprogramma's, aandoeningen, vergoeding

- www.pleinstiens.nl, kijk onder: Arts & Zorg Site met gegevens over voorzieningen en bedrijven in en om Stiens.

- www.mcl.nl Site van: Medisch Centrum Leeuwarden en MCL Harlingen Informatie over: het ziekenhuis, links naar zorginstellingen, thuiszorg e.d.

- www.npcf.nl Site van: de Nederlandse Patiënten- en Consumentenfederatie NPCF Informatie over: patiëntenorganisaties (kijk onder Service > Adressen), patiëntenzaken

- www.claudicationet.nl Site van: ClaudicatioNet is een geïntegreerd zorgnetwerk dat patiënten, fysiotherapeuten, huisartsen en vaatchirurgen met elkaar in contact brengt. ClaudicatioNet streeft naar transparante en hoogwaardige zorg voor alle patiënten met perifeer vaatlijden in Nederland.

- www.pro-tact.eu Site van: Pro-tact staat voor Professioneel, testen, advies, coachen en training.

- www.parkinsonnet.nl Site van: Het ParkinsonNet bestaat uit regionale netwerken van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van patiënten met de ziekte van Parkinson of op Parkinson lijkende aandoeningen (Parkinsonismen). De netwerken zijn gecentreerd rond één of meerdere maatschappen neurologie van de regionale ziekenhuizen

-Voorlichtingsfilm over bekkenfysiotherapie - klik hier - voor vertoning van de voorlichtingsfilm over bekkenfysiotherapie.

-www.mariannehooijdonk.nl - klik hier - Marianne Hooijdonk, Praktijk voor Haptotherapie, Haptonomische Zwangerschapsbegeleiding en Energetische Therapie

-www.grythelfferich.nl - klik hier - Gryt Helfferich is een ervaren hulpverlener. Zij helpt mensen die met verlies te maken hebben. Dit doet ze op een laagdrempelige, empathische en betrokken wijze. De gesprekken kunnen in het Nederlands of yn it Frysk. 

-www.nicoledoornbos.nl - klik hier - Nicole Doornbos is een ervaren coach die mensen graag ondersteunt in het ontdekken of hervinden van hun kracht.
Daarmee ontstaat autonomie, zingeving en meesterschap, zowel op het werk als in de prive situatie!

-www.bekkenbodem.net - klik hier - De Stichting Bekkenbodem Patiënten (SBP) is een patiëntenorganisatie die zich inzet voor de belangen van mensen met bekkenbodemklachten.

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak gaat de fysiotherapeut met u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. We starten met een uitgebreid intake-gesprek. Aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en benoemen we concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Contact

U kunt rechtstreeks een afspraak maken.
Bij voorkeur ‘s ochtends bellen tussen 8.30 uur en 12.00 uur.:

Adres: Truerderdyk 9,
Plaats: 9051 JB STIENS
Bel: (058) 257 52 50
E-mail: info@fysiostiens.nl

Aanmelden via website:

Online afspraak

 

 

FysioStiens  •  Truerderdyk 9  •  9051 JB STIENS  •  Tel: (058) 257 52 50  •  e-mail: info@fysiostiens.nl