+31 (0) 58 257 52 50

Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen fysiotherapie die tot de reguliere geneeskunde wordt gerekend. De naam komt voort uit het verhelpen van pijn en klachten door met de handen (dus manueel) gericht te duwen tegen botten en spieren. Dit doet de manueel therapeut op basis van een wetenschappelijke aanpak en een driejarige masteropleiding. Manuele therapie is vooral geschikt voor patiënten met pijn en bewegingsklachten vanuit de wervelkolom en gewrichten in armen en benen. Bij nek- en/of hoofdpijnklachten vraagt de manueel therapeut u schriftelijk toestemming te geven voor het uitvoeren van de behandeling. De patiëntinformatie over de behandeling bij nek- en/of hoofdpijnklachten door de manueel therapeut kunt u hier nalezen. 

U kunt zonder verwijzing van de huisarts manuele therapie behandelingen krijgen. Het is voor de betaling wel van belang dat u op de hoogte bent van de vergoeding door uw zorgverzekeraar. Lees hierover aanvullende informatie via de Zorgwijzer.

Voor wie is manuele therapie?

Voorbeelden van klachten waarbij manuele therapie kan helpen:

Werkwijze FysioStiens

Bij FysioStiens zetten we u als persoon centraal omdat klachten verschillende oorzaken kunnen hebben. We behandelen dus geen klachten, maar mensen met klachten. Tijdens een eerste afspraak werken we samen toe naar een behandelvoorstel.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Twijfelt u of manuele therapie voor u de juiste aanpak is of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over manuele therapie of andere soorten behandelingen zoals fysiotherapie of dry-needling. Bekijk hier ons volledige aanbod van behandelingen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.