Afspraak maken bij FysioStiens

FysioStiens • Truerderdyk 9 • 9051 JB STIENS • Tel: (058) 257 52 50 • e-mail: info@fysiostiens.nl

Beweegprogramma's

beweegprogramma's bij FysioStiens

Een beweegprogramma is actieve revalidatie gericht op optimale belastbaarheid. Dit kan zinvol zijn om uiteenlopende redenen, bijvoorbeeld omdat u last hebt van een (chronische) aandoening of herstelt na een operatie. U krijgt individuele oefeningen op maat en traint in onze oefenruimte samen met andere mensen

Indicaties: FysioStiens biedt een beweegprogramma  aan voor drie verschillende aandoeningen: Diabetes Mellitus, COPD en overgewicht. Bij deze aandoeningen is bewegen bijzonder belangrijk, maar soms ook moeilijk. Met u gaan we op zoek naar wat wel kan. Op die manier kan er weer plezier aan bewegen ontstaan en vertrouwen in uw lijf.  U traint in onze oefenzaal met maximaal 6 personen en de fysiotherapeut is daarbij voortdurend aanwezig. Samen bouwen we op geleide van uw vorderingen aan uw conditie en kracht. Samen heeft vaak ook betrekking op het “lotgenoten” contact dat ontstaat in de oefengroepen. Naast beweegprogramma’s voor de bovenstaande aandoeningen  wordt er ook in groepsverband geoefend met patiënten met andere aandoeningen, zoals Parkinson en reuma.

Training: Elke deelnemer krijgt een persoonlijk beweegprogramma. We maken oefeningen op maat voor u, op basis van uw medische gegevens, conditietests en een uitgebreid onderzoek. Het programma beslaat vierentwintig weken. U traint twee keer per week een uur in onze oefenruimte. Voor een deel gebeurt dat in groepsverband. U gaat geleidelijk zelfstandiger en intensiever bewegen en meer spieren oefenen. Het is belangrijk dat u (weer) meer plezier in bewegen krijgt. U kunt verwachten dat uw conditie verbetert en uw bloeddruk optimaal wordt. Daarnaast kweekt u door meer te bewegen spieren die glucose gebruiken en een grotere gevoeligheid voor insuline. De resultaten van uw inspanningen ziet u na afloop, als we de testen van het begin nog eens afnemen. Als stimulans om daarna te blijven bewegen, testen we u graag nog twee keer, rond 30 en 52 weken na aanvang van het programma.

Voorlichting: Bij de beweegprogramma’s horen voorlichtingsbijeenkomsten. Deze bijeenkomsten zijn interactief, kortom niet alleen luisteren, maar vooral ook mee praten en meedoen. Tijdens deze voorlichtingsbijeenkomsten wordt u geïnformeerd over de nieuwste inzichten met betrekking tot uw aandoening en over de behandelmogelijkheden. Gespecialiseerde artsen en verpleegkundigen, gedragstherapeuten, diëtisten leggen op begrijpelijke manier uit hoe het zit met uw aandoening en vooral ook wat u er zelf aan kan doen.

Voor wie

U kunt bij ons terecht als u: een lichamelijk probleem hebt waardoor bewegen moeilijk of pijnlijk is, niet goed kunt bewegen, meer wilt of moet bewegen, maar niet weet hóe. Uw klachten kunnen allerlei oorzaken hebben. Misschien komen ze door een verkeerde houding, een sportblessure, een ongeval of ziekte, klachten opgedaan tijdens het werk of gewoon omdat uw lichaam ouder wordt. Kinderen behandelen wij ook. Mocht uw kind klachten hebben die buiten ons werkterrein vallen, dan verwijzen wij u door naar een gespecialiseerde collega uit ons netwerk.

 • Wat kunt u verwachten?
  De fysiotherapeut zal u helpen om uw lichaam te laten herstellen. Het doel is dat uw klacht vermindert en dat u beter kunt functioneren, óók als u een blijvende aandoening of klacht hebt.

  Onze behandeling richt zich niet alleen op de pijnlijke plek, maar op uw hele lijf en de manier waarop u dagelijks beweegt. U leert hoe u deze klacht en verdere problemen kunt tegengaan door verantwoord te bewegen. Dat kan inhouden: anders tillen, actief zitten, bepaalde spieren meer gebruiken of juist ontlasten. De fysiotherapeut begeleidt u als een soort coach, zodat u zelf voelt en aanwent hoe u uw lichaam beter kunt gebruiken. U krijgt altijd een behandeling op maat. Een standaardtherapie kennen wij niet.

 • Tijd
  De behandeltijd is afhankelijk van uw klachten en uw behandeling (individueel of in groepsverband). De fysiotherapeut bekijkt samen met u hoe lang het behandelen zinvol is. Als u de praktijk niet zelf kunt bezoeken, dan kunnen wij u thuis behandelen.

 • Kwaliteit
  Wij baseren ons werk op wetenschappelijke inzichten en protocollen voor de fysiotherapeut. Deze combineren wij met onze praktijkervaring en een persoonlijke aanpak. Alle vier fysiotherapeuten staan geregistreerd in het Centrale Kwaliteits Register. Dat betekent onder meer dat wij officieel opgeleid zijn als fysiotherapeut, regelmatig bijscholing volgen en ingeschreven staan in het wettelijke BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg). Wij volgen de richtlijnen van onze beroepsorganisatie, het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF).

 

De eerste afspraak

Tijdens de eerste afspraak gaat de fysiotherapeut met u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. We starten met een uitgebreid intake-gesprek. Aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en benoemen we concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Contact

U kunt rechtstreeks een afspraak maken.
Bij voorkeur ‘s ochtends bellen tussen 8.30 uur en 12.00 uur.:

Adres: Truerderdyk 9,
Plaats: 9051 JB STIENS
Bel: (058) 257 52 50
E-mail: info@fysiostiens.nl

Aanmelden via website:

Online afspraak

 

 

FysioStiens  •  Truerderdyk 9  •  9051 JB STIENS  •  Tel: (058) 257 52 50  •  e-mail: info@fysiostiens.nl