Cor Doornbos – Manueel therapeut FysioStiens

Functie: Manueel therapeut
Tevens: Algemeen fysiotherapeut
BIG-nummer: 19033485804

Quote “Juist het totaalbeeld van de mens als uitgangspunt in de behandelingen zorgt dat we het verschil maken bij het werken aan de meest optimale kwaliteit van leven.”

Waarom ben je fysiotherapeut geworden?

Ik houd van raadsels en van mensen. Als fysiotherapeut probeer je samen met een mens het raadsel van zijn klacht op te lossen. Daarvoor is vertrouwen over en weer nodig en samenspraak. De persoonlijke omstandigheden en de unieke eigenschappen van ieder mens maken dat iedere behandeling maatwerk moet zijn. Dat wist ik natuurlijk niet toen ik ooit fysiotherapeut werd, het is wel waarom ik met veel plezier fysiotherapeut ben: samen de reis van geblesseerd naar optimaal hersteld maken. Niet alles kan over, maar veel kan beter.

Wat is je expertise binnen Fysio Stiens?

Na de studie fysiotherapie ben ik me gaan specialiseren in manuele therapie. Daarom behandel ik veel mensen die last hebben van de wervelkolom, zeg maar van kruin tot en met heupen. Daarnaast heb ik me gespecialiseerd in schouderklachten, daarbij kan bijvoorbeeld dry needling een nuttige toevoeging zijn.

Naast gewrichts- en spierklachten ben ik me ook gaan verdiepen in de ziekte van Parkinson en andere zogenaamde centraal neurologische aandoeningen. Voor patiënten zeer ingrijpende aandoeningen waarbij fysiotherapie grote toegevoegde waarde kan hebben: beter omdraaien in bed, zelfstandiger verplaatsen, voorkomen van vallen, etc.

Hoe mensen mij zien? Ik denk dat ik redelijk spontaan ben, soms eigenzinnig en meestal vasthoudend. Gericht op het samenwerken, zowel met de collega’s als met de patiënten. Nou maar hopen dat mensen dat ook zo ervaren….

Voor de balans in het leven speel ik saxofoon in een kwartet (over luisteren en communiceren gesproken) en moet ik van mezelf en van de hond eenmaal per week hardlopen in het bos. Recent heb ik een PADI-duikcursus gedaan. Ik vond het geweldig en ben benieuwd naar de volgende keer.

Tip: In deze video vertellen een aantal patiënten over hun ervaringen met Cor bij FysioStiens.