Martijn Langendijk – Algemeen fysiotherapeut FysioStiens

Functie: Algemeen fysiotherapeut
BIG-nummer: 59924526604

Quote “Met mensen actief werken naar een zo optimaal mogelijk herstel, als dat doel is bereikt, kunnen we beiden met een tevreden gevoel naar huis.”

Waarom ben je fysiotherapeut geworden?

Als jeugdvoetballer heb ik een aantal blessures opgelopen, waarvoor ik heb moeten revalideren samen met een fysiotherapeut. Na iedere revalidatie periode kon ik weer voetballen en had ik geen beperking meer in de dagelijkse activiteiten. Dat gaf mij zo’n succesgevoel! Ik dacht, dit gevoel wil ik anderen ook laten ervaren. Daarom heb ik besloten om fysiotherapie te gaan studeren. Met mensen actief werken naar een zo optimaal mogelijk herstel, tijdens dagelijkse activiteit of het sporten. Als dat doel is bereikt, kunnen we beide met een tevreden gevoel naar huis.

Wat is je expertise binnen Fysio Stiens?

In juni 2018 ben ik afgestudeerd tot algemeen fysiotherapeut. Als algemeen fysiotherapeut houd ik mij bezig met een brede populatie aan patiënten, van nek- tot enkelklachten, sportblessures of FysioFitness in groepsverband of individueel. Het is erg leuk om aan het begin van je loopbaan zoveel ervaring op te doen met verschillende klachtenbeelden. Om van daaruit jezelf te gaan specialiseren in een bepaalde doelgroep of lichaamsdeel. In september 2019 ben ik daarom begonnen met de Master Musculoskeletale Revalidatie, waarmee ik mijzelf wil gaan specialiseren tot manueel- en sportfysiotherapeut. Als voetballer zijn mijn interessegebieden nu met name de sportblessures, heup-, knie- of enkelklachten en (orthopedische) revalidatie. Maar daar kan door mijn master in de loop van de tijd altijd nog verandering in komen! Om mezelf fit te houden probeer ik 4 keer per week de sportschool te bezoeken en speel ik één keer in de 3 weken, 2 potjes zaalvoetbal in een vriendenteam.