Nynke Canrinus – Kinderfysiotherapeut FysioStiens

Functie: Kinderfysiotherapeut
Tevens: Algemeen fysiotherapeut
BIG-nummer: 59914132804

Quote “Kinderen begeleiden die een extra steuntje nodig hebben bij de motorische ontwikkeling is prachtig om te doen. Een kind groeit letterlijk en figuurlijk enorm. Door soms een duwtje te kunnen geven is er weer plezier in bewegen of op school.”

Waarom ben je kinderfysio geworden?

Werken met kinderen geeft mij veel voldoening en een dag verloopt nooit zoals gepland! Na mijn HBO opleiding tot verpleegkundige wist ik dat ik wel in de zorg wilde werken, maar niet in de verpleging. Na de verkorte opleiding fysiotherapie zocht ik meer diepgang en was de Master Kinderfysiotherapie een logische stap. Zo kan ik kinderen en hun ouders ondersteunen en begeleiden wanneer er zorgen zijn rondom de motorische ontwikkeling.

Wat doe je precies binnen FysioStiens?

Voornamelijk houd ik me bezig met kinderfysiotherapie en voor een klein deel met algemene fysiotherapie. Mijn collega’s zien mij als een echte doener, aanpakker en enthousiasteling als er iets op poten gezet moet worden. Zelf doe ik wat betreft sport aan volleybal, schaatsen, yoga en wandelen, omdat ik door bewegen mijn hoofd leeg kan maken. Door de focus te leggen op fysieke activiteit, ontstaat er een vorm van ontspanning in het lichaam. Als je lichaam fysiek zo optimaal mogelijk is, zorgt dat in positieve zin eerder voor evenwicht tussen belasting en belastbaarheid.

 

Tip: In deze video vertellen een aantal patiënten over hun ervaringen met Nynke bij FysioStiens.