Susanna Joostema-Bergsma, Bekkenfysiotherapeut FysioStiens

Functie: Bekkenfysiotherapeut
Tevens: Algemeen fysiotherapeut
BIG-nummer: 49033106804

Quote “Ik wil het onderste uit de kan halen bij de mogelijkheden voor de patiënt. Samen met de patiënt ga ik dan op zoek naar de mogelijke oorzaak van zijn of haar klachten.”

Waarom ben je fysiotherapeut geworden?

Bewegen heeft me van jongs af aan geïnteresseerd. Gymmen, paardrijden en kaatsen zijn sporten waar ik mee ben opgegroeid. Door te bewegen blijf je fit, zowel lichamelijk als geestelijk. Voor mij was van jongs af aan duidelijk dat ik werk wilde gaan doen waar letterlijk beweging in zat. Het vak fysiotherapie sluit daar naadloos bij aan. Een ieder heeft wel eens lichamelijke klachten. Meestal gaan de klachten vanzelf weer over. Blijven de klachten, dan kun je samen met die persoon op zoek gaan naar de mogelijke oorzaak van de klachten en een behandelplan opstellen. Het geeft mij veel voldoening wanneer mensen vertrouwen in me stellen om al coachend naar herstel te werken.

Wat is je expertise binnen Fysio Stiens?

Bekkenfysiotherapie is al sinds jaar en dag écht mijn expertise binnen onze praktijk. Bij bekkenfysiotherapie moet je denken aan alle klachten die in en rondom het bekken voor kunnen komen. Voor vrouwen maar ook voor mannen. Denk daarbij aan continentie klachten voor plassen en/of poepen. Of juist moeite hebben met het lozen van plas en ontlasting. Ook bekkenpijn bij zwangerschap, of rugklachten die mogelijk gerelateerd kunnen zijn aan verzakking van organen. Seksuele klachten, pijn in het bekkengebied of bij de geslachtsorganen. Het is vaak makkelijker hulp te vragen voor rug- of nekpijn dan wanneer je moeite hebt om de urine op te houden. Ook incontinentie klachten kunnen verholpen worden door de bekkenbodemspieren op de juiste manier te trainen. Ik vind het belangrijk een vertrouwde ruimte te bieden om alle problemen in het bekkengebied te kunnen bespreken. De laatste tijd houd ik me ook bezig met pijn aan het stuitje, functionele echografie van het bekkenbodem gebied , flowmetrie en residu bepaling na plassen. Naast het bekijken van de functionaliteit van het gebied in de bekkenregio gebruik we de echografie in onze praktijk om gewrichten, pezen, spieren en banden te analyseren.
Bewegen is belangrijk, en zelf probeer ik fit te blijven door veel te wandelen, te paardrijden en het beoefenen van yoga.

Tip: In deze video vertellen een aantal patiënten over hun ervaringen met Susanna bij FysioStiens.