Wat kan een kinderfysiotherapeut doen om mijn huilbaby minder te laten huilen?

Heeft u de tips uit de vorige blog al geprobeerd en zit u nog steeds met uw handen in het haar vanwege het huilgedrag van uw baby? Schroom dan niet om een kinderfysiotherapeut in te schakelen. Hij of zij komt dan bij u thuis. De belangrijkste twee doelen van de kinderfysiotherapeut zijn:
1: Onderzoek (naar mogelijke medische problematiek of motorische ontwikkelingsachterstand)
2: Proberen de vicieuze cirkel te doorbreken

Er vindt altijd een uitgebreid onderzoek plaats bij uw baby om een oorzaak te vinden voor het huilgedrag. Hierbij zal uw baby nooit pijn ervaren en u bent hier als ouder altijd bij aanwezig.

De kinderfysiotherapeut kan met haar kennis het gedrag van uw baby aan u uitleggen. Ze probeert uw baby meer ontspannen te laten zijn. Soms zijn kleine hulpmiddelen of adviezen al genoeg om de onrust van uw baby weg te nemen, zodat hij of zij een rustige en tevreden baby kan zijn.

Doordat een baby nog niet zelf kan vertellen wat er aan de hand is en u een baby nog geen opdrachten kan geven, is de behandeling van de kinderfysiotherapeut ook veel gericht op de ouders en verzorgers. Onbewust kan u met een bepaalde houding een bepaald soort gedrag bij uw baby uitlokken. Dit kan negatief gedrag zijn (zoals huilen), maar ook positief gedrag zijn (zoals ontspannen en lachen)!

Hoe de behandeling er bij u exact uit ziet, is van te voren niet te bepalen. Aan de hand van het onderzoek en observatie zal de kinderfysiotherapeut een behandelplan met u doornemen. U staat er niet meer alleen voor en u zult het vertrouwen in u zelf weer terug vinden. U doet het namelijk heel goed en u bent de beste ouder die er bestaat voor uw kind! En voor u het weet krijgt u de mooiste glimlach van uw baby!

Wilt u meer informatie over kinderfysiotherapie ontvangen of heeft u vragen? Op deze pagina staan onze contactgegevens en kunt u eventueel een afspraak maken.

Nynke Canrinus
Kinderfysiotherapeut  

Deel dit

Deel dit via social media