+31 (0) 58 257 52 50

Algemene voorwaarden & huisregels

Bij het maken van de eerste afspraak

Wanneer u voor het eerst een afspraak bij ons maakt, vragen wij u een aantal persoonsgegevens:

Naam, adres, telefoonnummer, emailadres, geboortedatum. Met deze gegevens kunnen wij uw verzekeringsgegevens opzoeken en invoeren. Wij vragen uw de eerste keer een legitimatiebewijs mee te nemen. Wij moeten namelijk uw identiteit vaststellen. Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, Fysiostiens heeft een strikt privacy beleid. Dat vindt u op deze site onder het kopje: Privacy Beleid.

Een afspraak maken met of zonder verwijsbrief

U kunt zonder verwijzing van de arts een afspraak maken bij FysioStiens.

Komt u zonder verwijzing, dan begint uw afspraak met een screening. Tijdens de screening beoordelen we:

  1. of u een aandoening hebt waarvoor fysiotherapie nuttig is
  2. of er redenen zijn dat het niet verstandig is te starten met fysiotherapie, bijvoorbeeld omdat er eerst andere mogelijke oorzaken uitgesloten of behandeld moeten worden.
    In dat geval adviseren we u om een afspraak te maken met uw huisarts.

Intake en behandeling

Bij een aantal aandoeningen wordt voor de eerste afspraak een dubbele tijd ingepland. Er wordt dan aansluitend aan het onderzoek gestart met de behandeling. Dat betekent dat op die dag zowel een intake als een behandeling gedeclareerd wordt.

Afspraak afzeggen of wijzigen

Het kan zijn dat u uw afspraak moet wijzigen of afzeggen. Dat kan zonder kosten tot 24 uur voor de geplande afspraak. U kunt dat telefonisch of per mail doen. Indien u minder dan 24 uur voor de afspraak afzegt, dan brengen we u de gereserveerde tijd in rekening (tarief niet nagekomen afspraak). Deze kosten kunnen niet bij de zorgverzekeraar gedeclareerd worden. In bijzondere situaties kunnen we in overleg van deze regel afwijken.

Regels in de oefenzaal

De oefenzaal is alleen toegankelijk voor mensen met schone binnenschoenen. Zand op de vloer maakt de vloer glad! Graag na het gebruik van een apparaat dit schoonmaken, zodat het klaar staat voor degene na u.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Wees welkom bij FysioStiens: wij helpen u graag van uw rugpijn af. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.