+31 (0) 58 257 52 50

Ons team

We zijn een dynamisch team van negen fysiotherapeuten, een praktijkassistente en een interieurverzorgster. Elke fysiotherapeut heeft naast de reguliere fysiotherapie een eigen specialisme met bijpassende aanpak. We zetten de mens en zijn of haar leefsituatie centraal bij de behandeling van onze patiënten. We behandelen dus geen klachten, maar mensen met klachten. Patiënten omschrijven ons als toegankelijk, zorgzaam en waarderen dat we verstand van zaken hebben.

Drs. Anouck Bletterman

BIG-nummer: 89913319304

“In 2009 liep ik mijn eerste fysiotherapie stage bij FysioStiens. Dit beviel van beide kanten zo goed, dat ik na het afronden van mijn HBO fysiotherapie in 2010 hier kwam werken.

Daarnaast pakte ik de universitaire opleiding Fysiotherapiewetenschappen op. Door deze opleiding ben ik o.a. betrokken (geweest) bij projecten gericht op optimalisering van iemands fysieke en mentale fitheid voorafgaand aan een totale heup/knie operatie en ontwikkeling van een voorspelmodel voor mensen die looptraining/leefstijlbegeleiding volgen vanwege etalagebenen.

Ik ben betrokken bij het Chronisch ZorgNet waar de volgende doelgroepen onder vallen: mensen met etalagebenen, COPD, hart- en vaatziekten en post-covid syndroom.

Daarnaast zijn mijn aandachtsgebieden binnen FysioStiens: revalidatie trajecten (na bv. een totale heup/knie, fractuur, oncologische behandeling), valpreventie en cognitieve fitness.

 

Ik werk samen met u aan een optimaal herstel van uw klachten. Dit kan op fysiek, maar ook op cognitief vlak zijn. Ik bied u een luisterend oor en zie een vertrouwensband als belangrijke basis voor een succesvolle behandeling. Ik haal er veel voldoening uit als ik zie dat u met meer plezier en energie uw dagelijkse bezigheden kunt hervatten.”

Sebastiaan Meerman

BIG-nummer: 39919679404

“Samen met u ga ik op zoek naar de oorzaak van uw gezondheidsprobleem. Denk hierbij aan problemen of klachten die u ervaart tijdens het dagelijkse leven, tijdens het beoefenen van sport of tijdens uw werkuren. Hierbij vind ik het belangrijk om, ook samen met u, op zoek te gaan naar een duurzame oplossing voor uw specifieke situatie.

Rigine Attema

“Ik 2009 ben ik begonnen bij Fysiostiens. Dit na jaren in het bankwezen te hebben gewerkt.
In de jaren voor ik hier kwam werken volgde ik de opleiding medisch registratie assistente, zodat ik de switch naar de zorg goed kon maken.

Om zelf fit te blijven wandel en zwem ik veel. Creatief bezig zijn is voor mij ook een goede manier om te ontspannen. Regelmatig ben ik in de weer met verf, hout, stof of papier.

Bij het eerste contact is luisteren cruciaal. Zo kan ik de patiënt goed helpen bij zijn/haar bezoek aan de fysiotherapeut. Vanachter de receptie neem ik taken van de fysiotherapeuten over, zodat zij kunnen doen waar ze goed in zijn.

Samen met mijn collega’s vormen we een mooi team dat elkaar aanvult en motiveert.”

Marije Wiegersma, MSc

BIG-nummer: 19922969104

In 2017 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut. Toen wist ik al dat mijn passie ligt bij het werken met kinderen en was dus het volgen van de master kinderfysiotherapie een logische vervolgstap. Ik ben al gauw volledig gaan werken als kinderfysiotherapeut en in 2022 heb ik de studie afgerond.

Elk kind is uniek en daardoor is het elke keer weer een uitdaging om een passend behandelplan op te stellen welke aansluit op de belevingswereld van het kind. Samen met het kind, binnen zijn/haar grenzen, toewerken naar een positief resultaat is waar ik naar streef! 

Ik heb mij tevens gespecialiseerd als reflexintegratietherapeut. Elk kind wordt geboren met een aantal primitieve reflexen. Deze hebben ze nodig om in de eerste levensfase te overleven. Naarmate het kind ouder wordt en steeds bewuster zal gaan bewegen zullen de reflexen integreren en uitdoven. Het kan soms zo zijn dat primitieve reflexen door verschillende oorzaken nog aanwezig blijven. Omdat ons lichaam overleven altijd voorrang zal geven kan het kind dit lichamelijk merken op zowel fysiek als mentaal gebied. Het kost veel energie deze aanwezige reflexen te onderdrukken waardoor er minder ruimte is voor de algehele ontwikkeling. Het goed laten integreren van de reflexen is dus ontzettend belangrijk, hierdoor wordt een goed fundament gelegd voor de ontwikkeling van het kind!

Susanna Joostema-Bergsma, MSPT

BIG-nummer: 49033106804

“Ik wil het onderste uit de kan halen wat betreft de bekken fysiotherapeutische mogelijkheden voor de patiënt. Samen op zoek gaan naar oorzaken van zijn of haar klachten om zo een behandeling op maat te kunnen maken.”

Cor Doornbos, MSc

BIG-nummer: 19033485804

“Samen het antwoord vinden op de waarom-vraag, dat vind ik het belangrijkste in ons vak. Als ik het waarom en ook het waarom in uw specifieke situatie weet, dan kunnen we op weg naar: wat te doen en hoe. Zo maak ik een behandeling op maat voor iedere mens met klachten. Kort na mijn afstuderen als fysiotherapeut (lang geleden) heb ik me verdiept in verschillende vormen van manuele therapie en later nog meer toegespitst op de nek- en schouderregio. De laatste 10 jaar heb ik me daarnaast gespecialiseerd in het behandelen van mensen met Parkinsonismen (onder andere de ziekte van Parkinson) en mensen met chronische pijn.

Dit werk te mogen doen met een team van fijne collega’s, in een mooie praktijk, maakt dat dit de mooiste baan is!”

Nynke Canrinus, MSc

BIG-nummer: 59914132804

“Als de snelweg van groei en ontwikkeling van een kind (tijdelijk) vertraging heeft, gaan we samen zoek naar de nieuwe route. De motorische ontwikkeling van een kind kan soms obstakels tegenkomen, maar met mijn aandacht en kennis laat ik een kind weer groeien en ondersteun ik zijn of haar omgeving.”

 

Extra opleiding tot sensorisch prikkelverwerkingstherapeut.

Aandachtsgebieden: baby’s, multidisciplinaire revalidatie-zorg trajecten, hoofdpijnklachten en/of hyperventilatie klachten bij kinderen/pubers

Netwerken: kinderrevalidatienetwerk Friesland (lid van de organisatie werkgroep), MOVE voor kinderen met overgewicht

Samenwerkingen: consultatiebureau Stiens en Ferwert, scoliose programma met Gerbranda Beijaard, Kinderdietist Danielle Feenema, buurtsportcoaches Stiens en Ferwert

Anita Siebring, MSc

BIG-nummer: 79913830204

“Kinderen laten groeien op diverse vlakken van hun motorische ontwikkeling en zelfvertrouwen, dat is waar ik naar streef.”

Anne Florine Vroom

BIG-nummer: 79046539004

” In 1995 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut aan de
Hogeschool Utrecht. Hierna deed ik waarnemingen en ontdekte dat ik bekkenbodemklachten heel interessant vond. Ik besloot daarom een vervolgopleiding te gaan doen in Breda. Na jaren gewerkt te hebben met volwassenen kreeg ik de kans in het MCL om ook de kinderbekkenfysiotherapie opleiding te gaan doen.

Na het afronden van deze opleiding kon ik in het MCL meteen aan de slag op de poeppoli en werkte daar samen met de kinderartsen, pedagogisch medewerkers en kinderpsycholoog. Daar zag ik voornamelijk kinderen die in het dagelijks leven beïnvloed werden door buikpijnklachten en poepproblemen.
Super vervelend voor het kind, maar voor ouders ook erg lastig hiermee om te gaan en het te begrijpen.

Sinds twee jaar ben ik werkzaam in Stiens en behandel naast de
buik(pijn)klachten en poepproblemen ook blaas- en plasklachten.

Ik heb mijn behandeling aangepast op de belevingswereld van het kind en informeer kinderen en hun ouders zo optimaal mogelijk waarom er pijnklachten, plas- en/of poepproblemen zijn. Bij de intake wil ik van alles weten over het poepen en plassen en daarna gaan we na een uitgebreide uitleg aan de slag met de problemen.

En probeer ik het noodzakelijke, zo leuk mogelijk te maken!”

Tim Spieker, bsc

BIG-nummer:

Mijn passie ligt in het ondersteunen van mensen om zo fit en gezond mogelijk te blijven. Ik geloof sterk in het belang van een goede relatie, waarbij vertrouwen en open communicatie centraal staan. Samen werken we aan uw herstel en welzijn, met aandacht voor uw specifieke behoeften en doelen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.