+31 (0) 58 257 52 50

Sportprogramma MOVE: kom in beweging!

MOVE; kom in beweging! Dit is een multidisciplinair beweegprogramma, waarbij een kind en zijn of haar ouders begeleiding en adviezen krijgen in geval van overgewicht / obesitas. Het programma wordt samen met een kinderfysiotherapeut, kinderdiëtiste en GGD pedagoog gegeven in samenwerking met de buurtsportcoach van BV Sport.

In groepsverband leren kinderen en hun ouders in de leeftijd van 10 tot 13 jaar hoe ze een gezonde leefstijl kunnen krijgen. Het doel is, fit voelen en plezier in bewegen. Lees hier meer over het programma.

De eerste 10 weken komen de kinderen twee keer per week, samen sporten in onze praktijk in Stiens. Hierbij leren ze hun conditie verbeteren en waar nodig ook de motorische vaardigheden. Tijdens deze eerste weken organiseren de kinderdiëtiste en GGD pedagoog, ouderbijeenkomsten over een gezond voedingspatroon en bijvoorbeeld over gamegedrag. Na 10 weken volgt er een evaluatie en wordt er met de buurtsportcoach gekeken naar een eventueel vervolgtraject. Kind en ouders blijven twee jaar onder controle van het MOVE team en krijgen ondersteuning waar het nodig is.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Twijfelt u of het MOVE programma iets voor uw kind is of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op voor meer informatie en aanmeldingen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.