Sportprogramma MOVE: kom in beweging!

MOVE; kom in beweging! Dit is een multidisciplinair beweegprogramma, waarbij een kind en zijn of haar ouders begeleiding en adviezen krijgen in geval van overgewicht / obesitas. Het programma wordt samen met een kinderfysiotherapeut, kinderdiëtiste en GGD pedagoog gegeven in samenwerking met de buurtsportcoach van BV Sport.

In groepsverband leren kinderen en hun ouders in de leeftijd van 10 tot 13 jaar hoe ze een gezonde leefstijl kunnen krijgen. Het doel is, fit voelen en plezier in bewegen. Lees hier meer over het programma.

De eerste 10 weken komen de kinderen twee keer per week, samen sporten in onze praktijk in Stiens. Hierbij leren ze hun conditie verbeteren en waar nodig ook de motorische vaardigheden. Tijdens deze eerste weken organiseren de kinderdiëtiste en GGD pedagoog, ouderbijeenkomsten over een gezond voedingspatroon en bijvoorbeeld over gamegedrag. Na 10 weken volgt er een evaluatie en wordt er met de buurtsportcoach gekeken naar een eventueel vervolgtraject. Kind en ouders blijven twee jaar onder controle van het MOVE team en krijgen ondersteuning waar het nodig is.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Twijfelt u of het MOVE programma iets voor uw kind is of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op voor meer informatie en aanmeldingen.