Kinderbekkenfysiotherapie

Kinderbekken-fysiotherapie

Er zijn veel verschillende klachten die horen bij bekkenproblemen bij kinderen, ondanks dat veel ouders dit niet snel herkennen. Voor kinderen met klachten in en rond de buik en het bekken bieden wij kinderbekkenfysiotherapie. Onze kinderfysiotherapeut Anne Florine Vroom is gespecialiseerd in kinderbekkenfysiotherapie en is aangesloten bij het KNGF, NVFB en NFCK. Zij staat voor uw kind en u klaar om samen tot een passende behandeling te komen!

Voor wie is kinderbekkenfysiotherapie bedoeld?

Voor kinderen met klachten in en rond de buik en het bekken. Voorbeelden hiervan zijn: buikpijn, urine-, of ontlastingsverlies overdag en/of  ’s nachts, ophoudgedrag met mogelijk blaasontsteking of verstopping (obstipatie) tot gevolg.

Welke klachten passen bij kinderbekken problemen?

Welke klachten passen bij bekkenbodem- of buikpijnklachten? Hoe kan een ouder of verzorger bekkenbodemklachten bij kinderen herkennen? Bekijk hieronder diverse klachten of raadpleeg onderstaande links voor meer informatie.

Daarnaast zijn er een aantal boeken die informatief kunnen zijn voor zowel u als uw kind:

Verstoring van de plas,- of poepfabriek kan leiden tot de volgende klachten:

Werkwijze FysioStiens Kinderbekken-fysiotherapie

De eerste keer worden er vragen gesteld aan u en uw kind over het plassen, poepen, eten en drinken en over de (algehele) ontwikkeling van het kind tot nu toe. Daarnaast geeft het invullen van plas- en poeplijsten veel informatie en kan duidelijk worden hoe het probleem is ontstaan en hoe het aangepakt kan worden.

Vervolgens wordt er een lichamelijk onderzoek gedaan om te kijken hoe het kind beweegt. Dit geeft inzicht in de oorzaak van de klachten zodat de behandeling gestart kan worden. Het behandelplan wordt met u besproken en de behandeling kan opgestart worden

U en uw kind zullen begeleid worden door Anne Florine Vroom. Zij heeft zich geschoold in deze behandeling en is ook aangesloten bij het KNGF, NVFB en NFCK. Lees hier meer over de behandelmethoden. 

Vergoeding van kinderbekkenfysiotherapie

Herkent u bovenstaande problemen bij uw kind dan kunt u contact opnemen met uw huisarts, consultatie-arts, kinderarts of met de kinderbekkenfysiotherapeut bij u in de regio. Ook voor eventuele vragen kunt u altijd terecht.

Plas- en poepproblemen kunnen een grote stempel drukken op het leven van uw kind en mogelijk op uw gezin. Blijf er niet mee rondlopen, in veel gevallen is er iets aan te doen.

De basisverzekering vergoedt 18 geregistreerde bekkenfysiotherapie behandelingen bij kinderen met buik- en bekkenbodemklachten. Er is dus geen aanvullende verzekering nodig.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over kinderbekkenfysiotherapie. Bekijk hier ons volledige aanbod van behandelingen.