Cognitieve Fitness

Wat doet u om uw gebit schoon te houden? Wat doet u om uw brein fit te houden? We kunnen ons voorstellen dat de tweede vraag moeilijker te beantwoorden is. Want hoe houd je het brein fit? Cognitieve Fitness is een unieke trainingsmethode, wetenschappelijk onderbouwd, om hiermee aan de slag te gaan. Het is speciaal ontwikkeld voor het verbeteren van cognitieve vaardigheden (concentratie, geheugen, logica en ruimtelijk inzicht) en motorische vaardigheden (coördinatie en reactievermogen). De oefeningen zijn gericht op 3 kernelementen: fysieke inspanning, cognitieve uitdaging en bewuste ontspanning. Middels leuke en uitdagende oefeningen wordt er meer evenwicht gebracht tussen lichaam en geest en werkt u aan een fitter brein.

Voor wie is Cognitieve Fitness?

Kort gezegd, Cognitieve Fitness is er voor iedereen dit zijn/haar hersenen gezond wil houden. Daarnaast is het effectief voor mensen die last hebben van cognitieve problemen. Ook werkt het preventief voor mensen die nog niet met deze problematiek te maken hebben. Hieronder volgt een lijst met doelgroepen waarbij Cognitieve Fitness momenteel wordt toegepast:

Werkwijze FysioStiens met cognitieve fitness

De kracht van Cognitieve Fitness ligt in de kracht van de groep. Het programma wordt dan ook in groepsverband aangeboden. Het programma vindt 1x per week plaats gedurende 15 weken. Elke sessie bestaat uit 4 onderdelen:

In totaal duurt elke sessie 1.5 uur in totaal. Binnen het programma wordt er onderscheid gemaakt in niveau en zal iedereen op zijn/haar niveau successen en uitdagingen ervaren. U wordt begeleid door Anouck Bletterman in een veilige omgeving waarin plezier voorop staat. Zij is naast fysiotherapeut ook cognitief fitness trainer.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Bij FysioStiens zetten we u als persoon centraal. Wilt u meer informatie over Cognitieve Fitness, tarieven en start van de volgende groep? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Voorafgaand aan de start kunt u vrijblijvend een open workshop volgen. Want door mee te doen wordt de meerwaarde van Cognitieve Fitness pas echt ondervonden!