+31 (0) 58 257 52 50

Cognitieve Fitness

Wat doet u om uw gebit schoon te houden? Wat doet u om uw brein fit te houden? We kunnen ons voorstellen dat de tweede vraag moeilijker te beantwoorden is. Want hoe houd je het brein fit? Cognitieve Fitness is een unieke trainingsmethode, wetenschappelijk onderbouwd, om hiermee aan de slag te gaan. Het is speciaal ontwikkeld voor het verbeteren van cognitieve vaardigheden (concentratie, geheugen, logica en ruimtelijk inzicht) en motorische vaardigheden (coördinatie en reactievermogen). De oefeningen zijn gericht op 3 kernelementen: fysieke inspanning, cognitieve uitdaging en bewuste ontspanning. Middels leuke en uitdagende oefeningen wordt er meer evenwicht gebracht tussen lichaam en geest en werkt u aan een fitter brein.

Voor wie is Cognitieve Fitness?

Kort gezegd, Cognitieve Fitness is er voor iedereen dit zijn/haar hersenen gezond wil houden. Daarnaast is het effectief voor mensen die last hebben van cognitieve problemen. Ook werkt het preventief voor mensen die nog niet met deze problematiek te maken hebben. Hieronder volgt een lijst met doelgroepen waarbij Cognitieve Fitness momenteel wordt toegepast:

Werkwijze FysioStiens met cognitieve fitness

De kracht van Cognitieve Fitness ligt in de kracht van de groep. Het programma wordt dan ook in groepsverband aangeboden. Het programma vindt 1x per week plaats gedurende 15 weken. Elke sessie bestaat uit 4 onderdelen:

In totaal duurt elke sessie 1.5 uur in totaal. Binnen het programma wordt er onderscheid gemaakt in niveau en zal iedereen op zijn/haar niveau successen en uitdagingen ervaren. U wordt begeleid door Anouck Bletterman in een veilige omgeving waarin plezier voorop staat. Zij is naast fysiotherapeut ook cognitief fitness trainer.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Bij FysioStiens zetten we u als persoon centraal. Wilt u meer informatie over Cognitieve Fitness, tarieven en start van de volgende groep? Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Voorafgaand aan de start kunt u vrijblijvend een open workshop volgen. Want door mee te doen wordt de meerwaarde van Cognitieve Fitness pas echt ondervonden!

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.