Chronische pijnklachten

Er is een grote kans dat het hebben van pijn de reden is dat u contact opneemt met FysioStiens. Normaal gesproken ontstaat er pijn wanneer er een beschadiging aan het lichaam optreedt of wanneer deze dreigt op te treden. Dit is het natuurlijke beschermingsmechanisme van het lichaam. Maar wat als de pijn blijft en er geen verklaring voor is? Wat als de pijn chronisch wordt? Voor chronische pijnklachten kunt u terecht bij onze ervaren fysiotherapeuten. Zo zijn wij lid van Netwerk Chronische Pijn Friesland (NCP Friesland).

Over chronische klachten

De diagnose chronische pijn wordt op verschillende manieren gebruikt: pijnklachten die meer dan 12 weken aanhouden (betekent niet dat het niet meer weg kan) en een pijn die altijd in enige mate aanwezig blijft.

Voortdurend last hebben van pijn en onverklaarde klachten of moeten leven met iets dat niet overgaat kan zwaar zijn. Collega Emma Doornbos heeft voor FysioStiens een boekje geschreven waarin we de kennis van dit moment bespreken. Het samen doornemen van dit boekje kan een begin zijn om anders naar uw pijn te kijken.

FysioStiens is lid van het Netwerk Chronische Pijn Friesland (NCP Friesland). Leden van dit netwerk scholen zich voortdurend bij en weten elkaar te vinden voor overleg en het samen behandelen van mensen met langdurige pijnklachten.

Behandeling chronische klachten

De fysiotherapeuten van FysioStiens kunnen u helpen om optimaal te leven met zo min mogelijk last van uw pijn. Een goed naslagwerk hiervoor is het boek Bevrijd van pijn van Louis Zantema. Louis is klinisch psycholoog en medeoprichter van het NCP Friesland

De behandeling zal meestal bestaan uit het weer vertrouwen krijgen in uw lichaam en samen de conditie en belastbaarheid opbouwen. Bewegen is namelijk een zeer sterke pijnstiller!

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Onze specialisten staan voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.