Onderbeen- en voetklachten

Klachten aan uw onderbeen of voet komen regelmatig voor en kunnen leiden tot een beperking in uw dagelijks activiteiten. U ondervindt bijvoorbeeld hinder tijdens het uitlaten van uw hond, tijdens uw werk omdat u lang moet staan, of misschien thuis bij het omhoog lopen van de trap. Soms is de oorzaak van uw klacht heel duidelijk, ook zijn er gevallen waarbij de klacht al een tijd voortsluimert en de precieze oorzaak lastiger de duiden is. Bij FysioStiens kunt u terecht zowel met als zonder verwijzing en kijken wij graag samen met u wat uw behandelopties zijn.

Over onderbeen/voet klachten

Bij klachten aan uw onderbeen of voet kunt u denken aan bijvoorbeeld:

Oorzaken in kaart brengen

Het is belangrijk om in kaart te brengen welke factoren en eventuele oorzaken uw klacht in stand houden. De eerste afspraak dient ertoe om middels uw verhaal en uitleg en het daaropvolgende onderzoek uw klacht beter te leren begrijpen. Ook kan hierbij soms echografie te pas komen om uw probleem beter in kaart te brengen. Voorbeelden van verschillende oorzaken die tot klachten in de onderbeenregio kunnen leiden zijn:

Behandeling onderbeen/voet klachten

Uw fysiotherapeut zal met u bespreken wat uw specifieke behandelopties zijn. De behandeling kan bestaan: uit advies met betrekking tot uw werk-, sport- of trainingsbelasting. Het verkrijgen van oefeningen gericht op het herstel van bijvoorbeeld spierkracht, stabiliteit of lenigheid. Behandeling, mobilisatie, van een stijf gewricht. Of het volgen van een langer durend revalidatietraject bij ons in de oefenzaal.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Loop niet onnodig lang met onderbeen- en voetklachten rond. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.