+31 (0) 58 257 52 50

Onderbeen- en voetklachten

Klachten aan uw onderbeen of voet komen regelmatig voor en kunnen leiden tot een beperking in uw dagelijks activiteiten. U ondervindt bijvoorbeeld hinder tijdens het uitlaten van uw hond, tijdens uw werk omdat u lang moet staan, of misschien thuis bij het omhoog lopen van de trap. Soms is de oorzaak van uw klacht heel duidelijk, ook zijn er gevallen waarbij de klacht al een tijd voortsluimert en de precieze oorzaak lastiger de duiden is. Bij FysioStiens kunt u terecht zowel met als zonder verwijzing en kijken wij graag samen met u wat uw behandelopties zijn.

Over onderbeen/voet klachten

Bij klachten aan uw onderbeen of voet kunt u denken aan bijvoorbeeld:

Oorzaken in kaart brengen

Het is belangrijk om in kaart te brengen welke factoren en eventuele oorzaken uw klacht in stand houden. De eerste afspraak dient ertoe om middels uw verhaal en uitleg en het daaropvolgende onderzoek uw klacht beter te leren begrijpen. Ook kan hierbij soms echografie te pas komen om uw probleem beter in kaart te brengen. Voorbeelden van verschillende oorzaken die tot klachten in de onderbeenregio kunnen leiden zijn:

Behandeling onderbeen/voet klachten

Uw fysiotherapeut zal met u bespreken wat uw specifieke behandelopties zijn. De behandeling kan bestaan: uit advies met betrekking tot uw werk-, sport- of trainingsbelasting. Het verkrijgen van oefeningen gericht op het herstel van bijvoorbeeld spierkracht, stabiliteit of lenigheid. Behandeling, mobilisatie, van een stijf gewricht. Of het volgen van een langer durend revalidatietraject bij ons in de oefenzaal.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Loop niet onnodig lang met onderbeen- en voetklachten rond. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.