+31 (0) 58 257 52 50

Bekkenfysiotherapie

Deze gespecialiseerde vorm van fysiotherapie wordt ook wel bekkenfysiotherapie, bekkentherapie of bekkenbodemtherapie genoemd. Specialisten mogen zich pas bekkenfysiotherapeut noemen als ze een 3-jarige masteropleiding hebben afgerond. Onze bekkenfysiotherapeuten Susanna Joostema-Bergsma, Marieke Goudswaard en Anne Florine Vroom hebben ieder hun eigen specialisatie. Susanna heeft zich extra gespecialiseerd in het behandelen van chronische bekkenpijn, Marieke is gespecialiseerd in het begeleiding van seksuologische klachten en Anne Florine is naast het behandelen van volwassenen ook gespecialiseerd in kinderbekkenfysiotherapeut.

Voor wie is bekkenfysiotherapie?

Bekkenfysiotherapie is voor mensen met klachten in de buik, het lage rug gebied, bekken en/of de bekkenbodem. Onze bekkenfysio’s houden zich bezig met preventie, voorlichten, coachen, begeleiden en behandelen van onderstaande klachten:

Werkwijze FysioStiens

Bij FysioStiens zetten we u als persoon centraal, omdat klachten verschillende oorzaken kunnen hebben. We behandelen dus geen klachten, maar mensen met klachten. Tijdens een eerste afspraak werken we samen toe naar een behandelvoorstel.

Consulent seksuele gezondheid

Een consulent geeft kortdurende hulpverlening voor verschillende enkelvoudige seksuele problemen. Het is een middenweg tussen een huisarts en een seksuoloog.

Klachten waarvoor u bij onze consulent seksuele gezondheid terecht kan zijn onder andere:

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Twijfelt u of bekkenfysiotherapie voor u de juiste aanpak is of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over bekkenfysiotherapie. Bekijk hier ons volledige aanbod van behandelingen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.