Heupklachten en liespijn

Is het onlangs in uw heup of lies geschoten en heeft u felle pijn? Bent u onlangs geopereerd of loopt u al langer rond met lies-of heupklachten? Wees welkom bij FysioStiens voor een effectieve behandeling. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van uw klacht en brengen we de ernst van uw blessure in kaart. U kunt zowel met als zonder doorverwijzing van een arts bij ons terecht.

Over heupklachten en liespijn

Er zijn verschillende soorten heupklachten te herkennen met beweegbeperkingen en/of pijnklachten. De complexiteit van de regio maakt dat het belangrijk is om eerst uit te zoeken wat voor soort pijn u heeft. Pijn in de lies veroorzaakt vanuit spier- en peesweefsel kan lokaal voelbaar zijn, maar kan ook uitstralen naar de binnenkant van het bovenbeen, richting de buik of soms richting de genitaliën. Het kan een trekkende, stekende of zeurende pijn zijn die opkomt tijdens bewegingen of na een zware belasting (sport, werk of vrije tijd). Slijtage (artrose) in de heup kan ook liespijn veroorzaken, denk hierbij aan opstartklachten of constant aanwezige zeurende pijn tijdens activiteiten.

Oorzaken in kaart brengen

De oorzaak van de liespijn kan direct in de lies liggen of de pijn kan uitstralen vanuit een andere regio zoals de heup, buik of lage rug. Er zijn verschillende mogelijke oorzaken:

Tijdens het lichamelijk onderzoek vallen er vaak dingen op die kunnen wijzen op een mogelijke oorzaak van de klacht, zoals spierzwakte, spierlengte, rompstabiliteit, heup/lage rug mobiliteit, zwelling, warmte, drukpijn, looppatroon of bepaalde beweeg- en/of compensatiestrategieën.

Behandeling heupklachten

Afhankelijk van de oorzaak, ernst en soort liespijn zal er in overleg met uw fysiotherapeut een behandelplan opgesteld worden. In veel gevallen starten we met een periode van relatieve rust, waarna de belasting langzaam opgebouwd zal worden. Belangrijk om in gedachten te houden tijdens het herstel is de balans tussen belasting en belastbaarheid van het herstellende weefsel. Hierbij is de begeleiding van een fysiotherapeut van grote toegevoegde waarde.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Onze specialisten staan voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.