+31 (0) 58 257 52 50

Echografie

Bij het maken van een echo kijkt u naar binnen in uw lijf. Dat gebeurt door geluidsgolven naar binnen te zenden en die met de transducer weer op te vangen. Dat opgevangen signaal wordt door een computer in beeld omgezet. Hoe harder het weefsel, hoe meer geluid wordt terug gekaatst en opgevangen. Dus laat bijvoorbeeld vocht alle geluid door, dan geeft dat een donker beeld, zendt een bot bijna alles terug, dan ontstaat er een witte lijn. Bij FysioStiens gebruiken we echo als aanvulling op het onderzoek.

Voor wie is echografie?

De fysiotherapeut kan de echo gebruiken bij het onderzoek van:

Werkwijze FysioStiens

Het is van grote toegevoegde waarde dat u tijdens het onderzoek kunt bewegen. Zo kan de fysiotherapeut de functie van het gewricht of de spier tijdens het onderzoek beoordelen.

Het maken en beoordelen van echobeelden vraagt een aanvullende opleiding.

Bij FysioStiens is het maken van een echo onderdeel van de behandeling en wordt dus gedeclareerd als een behandeling fysiotherapie.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Twijfelt u of een echo voor u de juiste aanpak is of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bekijk hier ons volledige aanbod van behandelingen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.