Parkinson klachten

Vooral in de westerse wereld neemt het aantal mensen met Parkinson snel toe. De herkenbare Parkinson klachten zijn naast trillen en stijfheid het teruglopen van energie en bewegelijkheid. Een belangrijk onderdeel in het leven met Parkinson is beweging. Daarom is fysiotherapie essentieel bij deze ziekte(n). Kies voor FysioStiens als uw behandelaar. Onze fysiotherapeut Cor Doornbos is specialist op het gebied van Parkinson klachten en aangesloten bij ParkinsonNet.

Over Parkinson

Waarom iemand Parkinson krijgt is niet altijd duidelijk. Uit onderzoek blijkt dat naast aanleg (familiair) ook omgevingsfactoren een grote rol spelen: in Frankrijk is Parkinson een beroepsziekte bij wijnboeren, waarschijnlijk omdat ze veel blootgesteld worden aan pesticiden. Ook in Nederland zijn boeren oververtegenwoordigd in de groep mensen met Parkinson.

Waarmee Parkinson begint kan erg verschillen. De meest voorkomende symptomen zijn:

Behandeling Parkinson

De behandeling en begeleiding van mensen met Parkinson(isme) is teamwerk. Dat team heet ParkinsonNet. ParkinsonNet is een organisatie die de zorg met en om de Parkinsonpatiënt organiseert. Bij het netwerk horen onder andere:

Alle zorgverleners in het netwerk moeten een basisopleiding volgen en jaarlijks bijscholen.

Waarom helpt fysiotherapie bij Parkinson?

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel in de zorg voor parkinsonpatiënten omdat beweging zeer belangrijk is. Door veel te bewegen optimaliseert u uw kracht en onderhoudt u de mogelijkheden die u in het dagelijks leven heeft. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het brein nieuwe uitlopers aanmaakt als u driemaal per week sport!

Bij FysioStiens hebben we verschillende groepen voor bewegen/trainen voor mensen met Parkinson(isme). Daarnaast begeleiden en trainen we individueel. Belangrijke elementen zijn:

Juist bij het behandelen van Parkinson gaat het om maatwerk en samenwerken. Fysiotherapeut Cor Doornbos heeft zich verdiept in de behandeling en begeleiding van mensen met Parkinson(isme). Hij is vanaf het begin lid van ParkinsonNet.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Onze specialisten staan voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.