+31 (0) 58 257 52 50

Parkinson klachten

Vooral in de westerse wereld neemt het aantal mensen met Parkinson snel toe. De herkenbare Parkinson klachten zijn naast trillen en stijfheid het teruglopen van energie en bewegelijkheid. Een belangrijk onderdeel in het leven met Parkinson is beweging. Daarom is fysiotherapie essentieel bij deze ziekte(n). Kies voor FysioStiens als uw behandelaar. Onze fysiotherapeut Cor Doornbos is specialist op het gebied van Parkinson klachten en aangesloten bij ParkinsonNet.

Over Parkinson

Waarom iemand Parkinson krijgt is niet altijd duidelijk. Uit onderzoek blijkt dat naast aanleg (familiair) ook omgevingsfactoren een grote rol spelen: in Frankrijk is Parkinson een beroepsziekte bij wijnboeren, waarschijnlijk omdat ze veel blootgesteld worden aan pesticiden. Ook in Nederland zijn boeren oververtegenwoordigd in de groep mensen met Parkinson.

Waarmee Parkinson begint kan erg verschillen. De meest voorkomende symptomen zijn:

Behandeling Parkinson

De behandeling en begeleiding van mensen met Parkinson(isme) is teamwerk. Dat team heet ParkinsonNet. ParkinsonNet is een organisatie die de zorg met en om de Parkinsonpatiënt organiseert. Bij het netwerk horen onder andere:

Alle zorgverleners in het netwerk moeten een basisopleiding volgen en jaarlijks bijscholen.

Waarom helpt fysiotherapie bij Parkinson?

Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel in de zorg voor parkinsonpatiënten omdat beweging zeer belangrijk is. Door veel te bewegen optimaliseert u uw kracht en onderhoudt u de mogelijkheden die u in het dagelijks leven heeft. Uit nieuw onderzoek blijkt dat het brein nieuwe uitlopers aanmaakt als u driemaal per week sport!

Bij FysioStiens hebben we verschillende groepen voor bewegen/trainen voor mensen met Parkinson(isme). Daarnaast begeleiden en trainen we individueel. Belangrijke elementen zijn:

Juist bij het behandelen van Parkinson gaat het om maatwerk en samenwerken. Fysiotherapeut Cor Doornbos heeft zich verdiept in de behandeling en begeleiding van mensen met Parkinson(isme). Hij is vanaf het begin lid van ParkinsonNet.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Onze specialisten staan voor u klaar. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.