Schouderklachten

Onze schouders verbinden onze armen met onze romp. Of we nu achter de computer zitten, tillen, reiken of steunen: onze schouders zijn altijd betrokken. Als de schouderregio niet optimaal werkt kan dat veel beperking geven tijdens werk, dagelijkse activiteiten en sport. Wanneer liggen op de schouder pijnlijk is, kan ook slapen lastig zijn. Hoe uw schouderklachten ook zijn ontstaan, bij FysioStiens zijn meerdere gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten die u kunnen helpen bij uw herstel. Zo is FysioStiens ook lid van het SchouderNet Noord-Nederland.

Over schouderklachten

De schouderregio is een zeer bewegelijke regio en bestaat uit:

Door de complexiteit van de schouderregio kunnen schouderklachten zich op veel verschillende manieren uiten. Mogelijke problemen zijn:

Oorzaken in kaart brengen

Vaak is de oorzaak een verschil in belasting en belastbaarheid: de belasting is te hoog en/of de belastbaarheid is te laag. Ook kan de oorzaak van uw schouderpijn buiten de schouder zelf liggen. We beginnen het onderzoek met een uitgebreid intakegesprek over het ontstaan, over uw belasting, uw conditie en andere zaken die van belang zijn. Daarna onderzoeken we de hele beweegketen, namelijk de schouderregio, nekregio, borstwervelkom en elleboog.

Met echografie kunnen we samen de binnenkant van uw schouder bekijken en daarmee de diagnose uit de intake en het onderzoek bevestigen.

Behandeling schouderklachten

Als de oorzaken van uw klachten in beeld gebracht zijn maken we een behandelplan. We bespreken samen wat we kunnen doen om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen. De volgende elementen komen in de behandeling aan bod: bewegelijkheid, spierkracht, houding en coördinatie. Ook kijken we naar uw dagelijks leven, bijvoorbeeld uw werkhouding en – belasting en sportbelasting. Klik hier voor meer informatie over ons behandelaanbod. 

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Wij behandelen graag uw schouderklachten. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.