+31 (0) 58 257 52 50

Schouderklachten

Onze schouders verbinden onze armen met onze romp. Of we nu achter de computer zitten, tillen, reiken of steunen: onze schouders zijn altijd betrokken. Als de schouderregio niet optimaal werkt kan dat veel beperking geven tijdens werk, dagelijkse activiteiten en sport. Wanneer liggen op de schouder pijnlijk is, kan ook slapen lastig zijn. Hoe uw schouderklachten ook zijn ontstaan, bij FysioStiens zijn meerdere gespecialiseerde schouderfysiotherapeuten die u kunnen helpen bij uw herstel. Zo is FysioStiens ook lid van het SchouderNet Noord-Nederland.

Over schouderklachten

De schouderregio is een zeer bewegelijke regio en bestaat uit:

Door de complexiteit van de schouderregio kunnen schouderklachten zich op veel verschillende manieren uiten. Mogelijke problemen zijn:

Oorzaken in kaart brengen

Vaak is de oorzaak een verschil in belasting en belastbaarheid: de belasting is te hoog en/of de belastbaarheid is te laag. Ook kan de oorzaak van uw schouderpijn buiten de schouder zelf liggen. We beginnen het onderzoek met een uitgebreid intakegesprek over het ontstaan, over uw belasting, uw conditie en andere zaken die van belang zijn. Daarna onderzoeken we de hele beweegketen, namelijk de schouderregio, nekregio, borstwervelkom en elleboog.

Met echografie kunnen we samen de binnenkant van uw schouder bekijken en daarmee de diagnose uit de intake en het onderzoek bevestigen.

Behandeling schouderklachten

Als de oorzaken van uw klachten in beeld gebracht zijn maken we een behandelplan. We bespreken samen wat we kunnen doen om het herstel zo goed mogelijk te laten verlopen. De volgende elementen komen in de behandeling aan bod: bewegelijkheid, spierkracht, houding en coördinatie. Ook kijken we naar uw dagelijks leven, bijvoorbeeld uw werkhouding en – belasting en sportbelasting. Klik hier voor meer informatie over ons behandelaanbod. 

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Wij behandelen graag uw schouderklachten. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.