+31 (0) 58 257 52 50

Rugpijn klachten

Lage rugpijn is een klacht waar 50-80% van de volwassenen in hun leven één of meerdere keren mee te maken krijgt. Deze pijn zit soms alleen in de rug, maar kan ook naar de bil of het been trekken. Meestal komt deze uitstraling uit gewrichten of spieren.

Over rugpijn

Bij mensen met rugklachten is er heel vaak sprake van een verstoorde balans tussen de belastbaarheid van de persoon enerzijds en de belasting op de persoon anderzijds. Bijvoorbeeld:

Oorzaken in kaart brengen

Tijdens het intakegesprek is het belangrijk een goed beeld te krijgen van de aard van uw klachten, de beperkingen die u ervaart en het verloop van de klacht tot nu toe. Daarnaast is het van belang om factoren in kaart te brengen die mogelijk het herstel van de klachten in de weg kunnen staan. Denk hierbij aan een hoge mate van stress, de soort en mate van werkzaamheden die u uitvoert en uw gevoelens over de pijn. Door deze factoren in kaart te brengen kan de therapeut een passend behandelplan voor u opstellen. Het doel is een zo spoedig mogelijk herstel.

Behandeling rugpijn

Om de balans tussen de belasting en de belastbaarheid van uw lichaam te herstellen is het belangrijk om de behandeling niet alleen te richten op de structuren van de rug (bijvoorbeeld manuele therapie), maar ook op de omliggende factoren die het herstel in de weg kunnen staan. Denk hierbij aan het proberen te verminderen van stressoren en tijdelijke aanpassingen in activiteiten.

Een belangrijk onderdeel van de behandeling is het doen van oefeningen om de bewegelijkheid, kracht en sturing van de rug te verbeteren en rugpijn te verminderen. Hiervoor stellen wij een voor u op maat gemaakt oefenprogramma op binnen de fysiotherapie en/of manuele therapie.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Wees welkom bij FysioStiens: wij helpen u graag. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.