+31 (0) 58 257 52 50

Kniepijn klachten

Knieklachten treffen mensen van jong tot oud. Daarbij kan de soort klacht/kniepijn ook enorm verschillen. Denk hierbij aan een sporter met een acuut knieletsel, iemand die door z`n kniepijn niet meer goed kan werken of een geval waarbij misschien alleen al het lopen en dagelijkse leven enorm beperkt wordt door de knieklachten. Ook kan het zijn dat u onlangs aan uw knie geopereerd bent of binnenkort geopereerd wordt. Iemand met knieklachten kan direct met ons contact opnemen of kan bij ons terecht na een verwijzing van een huisarts of specialist. Belangrijk is om op uw specifieke situatie in te gaan en met een persoonlijke en gerichte oplossing te komen.

Over kniepijn

Over het algemeen kunnen we zeggen dat kniepijn veroorzaakt kan worden door een 1. (Sport)-ongelukken, 2. (structurele) overbelasting of 3. vormen van slijtage en ouderdom.

Oorzaken in kaart brengen

Pijn in de knie is vaak hét symptoom waar in eerste instantie aan gedacht wordt. Bij knieklachten kunt u echter ook denken aan zwelling, stijfheid, instabiliteit, moeite met buigen en strekken, slotklachten (knakkende geluiden), krachtverlies of coördinatieproblemen.

Uw fysiotherapeut zal middels het lichamelijk en functioneel onderzoek dat volgt na het intake gesprek onderzoeken wat bij u de meest aannemelijke oorzaak van uw klacht is. Soms kan hierbij een echografie ook meer duidelijk scheppen in de diagnostiek.

Behandeling knieklachten

Bij het behandelen van knieklachten draait het vaak om het herstellen van balans in en om het kniegewricht. Zo kan er middels spierversterkende oefeningen gewerkt worden aan spierkracht zodat u makkelijker kunt opstaan. Of kunnen we middels gerichte stabiliteitsoefeningen, looptraining, sprong oefeningen zorgen dat u uw sport weer kunt hervatten. Soms kan het helpen om uw knie te ondersteunen met kinesiotape. Gericht advies met betrekking tot de juiste belasting in uw dagelijks (werkende) leven of sport komt vaak ter sprake. In sommige gevallen kan het helpen om uw knie te behandelen met mobilisatie technieken of myofasciale (spier/bindweefsel) technieken zodat u daarna uw oefeningen beter kunt uitvoeren. De duur van een behandelepisode bij knieklachten kan afhankelijk van de situatie enorm verschillen. De behandelduur kan verschillen tussen enkele zittingen en maanden van actieve revalidatie (denk hier bijvoorbeeld aan kruisband-revalidatie).

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Wees welkom bij FysioStiens: wij helpen u graag met uw knieklachten. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.