+31 (0) 58 257 52 50

Revalidatie sportblessures

Als sporter wil je vertrouwen op je lijf. Soms loopt het even anders: pijn of ander ongemak. Wat is verstandig? Rust of doorgaan? Als je weet wat er speelt, is het ook duidelijk wat je kunt verwachten en wat je kunt doen om zo snel mogelijk hersteld te zijn.

De experts van FysioStiens kunnen je helpen! We werken samen aan jouw herstel door:

  1. Vragen stellen: het probleem duidelijk in kaart brengen.
    Wat is er gebeurd, wanneer ontstaan, waar precies last, wat kun je wel, etc.
  1. Lichamelijk onderzoek: grondig onderzoek van de plek waar je last hebt, maar we kijken verder, zijn er meer/andere oorzaken in de beweegketen? Hoe is je techniek? We maken gebruik van sport specifieke testen en echografie.
  1. Diagnose stellen en samen een behandelplan opstellen.

Als de klachten afnemen, wil je op een gegeven moment natuurlijk weten of je lichaam klaar is voor het spelen van een wedstrijd of het meedoen aan dat evenement waar je al lang voor traint. Protocollen en “return to sport” testen helpen bij die beslissing. Terugkeren op niveau als je er echt klaar voor bent, verkleint het risico op een her-blessure.

Kortom: samenwerken zodat jij klachtenvrij kan sporten!

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Twijfelt u of sportrevalidatie voor u de juiste aanpak is of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bekijk hier ons volledige aanbod van behandelingen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.