Revalidatie sportblessures

Als sporter wil je vertrouwen op je lijf. Soms loopt het even anders: pijn of ander ongemak. Wat is verstandig? Rust of doorgaan? Als je weet wat er speelt, is het ook duidelijk wat je kunt verwachten en wat je kunt doen om zo snel mogelijk hersteld te zijn.

De experts van FysioStiens kunnen je helpen! We werken samen aan jouw herstel door:

  1. Vragen stellen: het probleem duidelijk in kaart brengen.
    Wat is er gebeurd, wanneer ontstaan, waar precies last, wat kun je wel, etc.
  1. Lichamelijk onderzoek: grondig onderzoek van de plek waar je last hebt, maar we kijken verder, zijn er meer/andere oorzaken in de beweegketen? Hoe is je techniek? We maken gebruik van sport specifieke testen en echografie.
  1. Diagnose stellen en samen een behandelplan opstellen.

Als de klachten afnemen, wil je op een gegeven moment natuurlijk weten of je lichaam klaar is voor het spelen van een wedstrijd of het meedoen aan dat evenement waar je al lang voor traint. Protocollen en “return to sport” testen helpen bij die beslissing. Terugkeren op niveau als je er echt klaar voor bent, verkleint het risico op een her-blessure.

Kortom: samenwerken zodat jij klachtenvrij kan sporten!

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Twijfelt u of sportrevalidatie voor u de juiste aanpak is of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of bekijk hier ons volledige aanbod van behandelingen.