+31 (0) 58 257 52 50

Hoofdpijn klachten

Bijna iedereen heeft wel eens hoofdpijn, maar wat als die hoofdpijn niet over gaat? Hoofdpijn kan op verschillende plaatsen in of op het hoofd gevoeld worden. Het kan storend zijn bij dagelijkse activiteiten en werk of slaap verstoren. Spierspanningshoofdpijn, hoofdpijn als gevolg van nekklachten en hoofdpijn als onderdeel van chronische pijn is de hoofdpijn die door de fysiotherapeut behandeld kan worden.

Over hoofdpijn klachten

Er zijn verschillende soorten hoofdpijn. Het is belangrijk dat we tijdens de intake en het onderzoek vaststellen of uw hoofdpijn een indicatie is voor fysiotherapie. Bij twijfel vragen we u een afspraak te maken met uw huisarts.

Oorzaken in kaart brengen

Zelden zit de oorzaak van de hoofdpijn in het hoofd, veel vaker zijn nekklachten met hoge spierspanning de oorzaak. Welke spieren te gespannen en/of verkort zijn, bepaalt waar u hoofdpijn heeft. Voordat we gaan onderzoeken, gaan we in een uitgebreid intakegesprek met u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. We bespreken onder andere:

Vervolgens doen we een grondig onderzoek naar uw nek en schoudergordel en kijken we naar de rest van de wervelkolom. Als we samen concluderen dat het waarschijnlijk is dat fysiotherapie kan helpen bij uw klachten, maken we een behandelplan passend bij uw leefstijl en klachten.

Behandeling hoofdpijn klachten

De behandeling van hoofdpijn klachten kan lijken op de behandeling van nekklachten wanneer de oorzaak van uw hoofdpijn in de nek zit. Bij spanningsklachten zal algemene en lokale ontspanning een belangrijk onderdeel van de behandeling zijn. Veelal is bewegen een effectieve pijnstiller, dat kan dan ook onderdeel van de behandeling zijn in onze sportzaal.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Wij helpen u graag van uw aanhoudende hoofdpijn klachten af. Neem contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak in te plannen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.