Manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen fysiotherapie die tot de reguliere geneeskunde wordt gerekend. De naam komt voort uit het verhelpen van pijn en klachten door met de handen (dus manueel) gericht te duwen tegen botten en spieren. Dit doet de manueel therapeut op basis van een wetenschappelijke aanpak en een driejarige masteropleiding. Manuele therapie is vooral geschikt voor patiënten met pijn en bewegingsklachten vanuit de wervelkolom en gewrichten in armen en benen.

U kunt zonder verwijzing van de huisarts manuele therapie behandelingen krijgen. Het is voor de betaling wel van belang dat u op de hoogte bent van de vergoeding door uw zorgverzekeraar. Lees hierover aanvullende informatie via de Zorgwijzer.

Voor wie is manuele therapie?

Voorbeelden van klachten waarbij manuele therapie kan helpen:

Werkwijze FysioStiens

Bij FysioStiens zetten we u als persoon centraal omdat klachten verschillende oorzaken kunnen hebben. We behandelen dus geen klachten, maar mensen met klachten. Tijdens een eerste afspraak werken we samen toe naar een behandelvoorstel.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Twijfelt u of manuele therapie voor u de juiste aanpak is of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over manuele therapie of andere soorten behandelingen zoals fysiotherapie of dry-needling. Bekijk hier ons volledige aanbod van behandelingen.