Long COVID en fysiotherapie

Een deel van de mensen dat corona heeft doorgemaakt heeft (langdurig) last van klachten. Dit wordt Post-COVID of long COVID genoemd. Er is nog veel onbekend over long COVID, maar sinds de eerste besmettingsgolven zijn er steeds meer onderzoeken gedaan. Hierin wordt ook het belang van fysiotherapie benadrukt. Wees welkom bij FysioStiens om samen een behandelplan voor uw long COVID op te stellen.

Klachten bij long COVID

Wanneer u long COVID klachten heeft kunt u zich herkennen in de volgende klachten:

Behandeling long COVID klachten

Long COVID is een complexe aandoening. Enerzijds door een gebrek aan wetenschappelijke studies en anderzijds omdat elke patiënt andere klachten en symptomen ervaart. Wij werken daarom met een uitgebreid intakegesprek en onderzoek. Hierin willen we graag van u weten hoe uw niveau was vóór de coronabesmetting, hoe het verloop is geweest tijdens de besmettingsperiode en hoe uw huidige niveau is. We hebben hierbij niet alleen aandacht voor klachten op het fysieke vlak, maar we brengen ook in kaart hoe het is met uw ademhaling, energieniveau, cognitieve functies, slaap, ontspanning en voeding.

Op basis van het gesprek en de testen wordt er een behandelplan opgesteld op uw niveau. De ene behandeling start met een trainingsprogramma in de oefenzaal, bij de andere is er eerst aandacht voor ademhaling- en ontspanningsoefeningen. We geloven in een multidisciplinaire aanpak en werken samen met een diëtist en ergotherapeut. Ook zijn er korte lijnen met de huisarts en longarts.

Plan een afspraak of neem contact met ons op

De basisverzekering vergoedt 50 behandelingen over een periode van 6 maanden. Er is dus geen aanvullende verzekering nodig voor deze behandeling. Het gaat wel ten koste van uw eigen risico.

U heeft een verwijzing nodig van uw huisarts of longarts om de behandeling te kunnen starten. Hierna kunt u contact opnemen voor het maken van een afspraak.