+31 (0) 58 257 52 50

Dry needling

Dry needling is een behandelmethode voor overbelaste spieren waarbij de fysiotherapeut een acupunctuurnaald in verdikkingen van een spier prikt. Er wordt geen vloeistof in de spier gespoten, vandaar de naam dry (droog). De verdikking is een plaatselijke verkramping van de spier (ook wel triggerpoint). Door de behandeling ontspant de spier en herstelt deze beter.

Voor wie is Dry needling geschikt?

Er zijn verschillende soorten spierklachten en de meeste spierpijnen gaan gelukkig vanzelf over. Soms blijft de pijn of breidt deze zich uit naar een groter gebied. In dat geval kan er sprake zijn van een triggerpoint, een zeer prikkelbare harde plaats in een strakke band in de spier. Een manier om deze te behandelen is door Dry needling.

Werkwijze FysioStiens Dry needling

Bij Dry needling prikt de fysiotherapeut met een zeer dun naaldje door de huid heen en gaat met dat naaldje in het triggerpoint. Het doel is een korte serie aanspanningen van de spier te bereiken. Hierdoor verdwijnt het triggerpoint. Aansluitend wordt de spier weer gerekt. Het inbrengen van het naaldje is niet pijnlijk. De triggerpointbehandeling met naaldjes wordt in het algemeen als minder pijnlijk ervaren dan de behandeling met drukpuntmassage en geeft meestal sneller resultaat.

Onze manueel fysiotherapeut Cor Doornbos past deze behandelmethode toe. Tijdens de behandelmethode zetten we u als persoon centraal omdat klachten verschillende oorzaken kunnen hebben. We behandelen dus geen klachten, maar mensen met klachten. Tijdens een eerste afspraak werken we samen toe naar een behandelvoorstel. Meer weten? Lees hier meer over onze manuele therapie en fysiotherapie. 

Plan een afspraak of neem contact met ons op

Twijfelt u of Dry Needling voor u de juiste aanpak is of heeft u een andere vraag? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over dry needling of manuele therapie of fysiotherapie. Blijf niet onnodig lang met klachten lopen: wij helpen u graag verder! Bekijk hier ons volledige aanbod van behandelingen.

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.