Kinderfysiotherapie in Stiens

Kinderfysiotherapie richt zich op problemen rondom het bewegen en de motorische ontwikkeling van kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar. Wanneer uw kind problemen ondervindt met deze motorische ontwikkeling dan is de kinderfysiotherapeut de aangewezen zorgverlener (Bron: NVFK.nl). Het doel van onze kinderfysio is om samen met de ouders, spelenderwijs de ontwikkeling te begeleiden en te sturen, zodat uw kind op latere leeftijd geen (of zo weinig mogelijk) hinder ondervindt.
Voorbeelden waarbij fysiotherapie voor kinderen kan helpen:

 • Moeite op de sportclub of met gymnastiek op school
 • Regelmatig vallen/struikelen of onhandigheid
 • Schrijfproblemen, moeite met knippen of knutselen
 • Overgewicht, houdingsproblemen, ademhalingsproblemen
 • Blessures of pijnklachten bij sporten/bewegen
 • Conditieverlies na bijvoorbeeld een ziekteperiode
 • Aangeboren afwijkingen

De kinderfysiotherapeut en behandelingen bij baby’s

De ontwikkeling van een baby verloopt gelukkig vaak ongemerkt, maar soms is er een beetje hulp nodig. Jonge kinderen van 0-2 jaar zijn ook welkom bij FysioStiens. De behandeling van baby’s zal overigens voornamelijk bij u thuis plaatsvinden. Dit is voor uw kind de meest vertrouwde omgeving. U kunt onder andere denken aan de volgende problemen:

 • Voorkeurshouding met of zonder schedelvervorming
 • Vertraagde motorische ontwikkeling (zitten, kruipen, lopen)
 • Billenschuivers / tenenlopers
 • Vaak vallen of angstig tijdens bewegen
 • Een slappe baby (hypotonie)
 • Een overstrekkende baby
 • Een huilbaby

Programma MOVE, kom in beweging.

MOVE is een multidisciplinair beweegprogramma waarbij een kind en zijn of haar ouders begeleiding en adviezen krijgt in geval van overgewicht / obesitas. Het programma wordt samen met een kinderfysiotherapeut, kinderdiëtiste en pedagoog gegeven in samenwerking met de buurtsportcoach van bv Sport. In groepsverband leren kinderen en hun ouders in de leeftijd van 10 tot 13 jaar hoe ze een gezonde leefstijl kunnen krijgen. Neem voor meer informatie (extra info en start data) gerust contact met ons op of bekijk de folder!

Juiste behandeling voor de klacht?

Bij FysioStiens zetten we het kind centraal, omdat klachten verschillende oorzaken kunnen hebben. We behandelen dus geen klachten, maar kinderen met klachten. Tijdens een eerste afspraak werken we samen toe naar een behandelvoorstel. Mocht het zo zijn dat wij uw kind geen hulp kunnen bieden, dan brengen wij u graag in contact met een van de specialisten in ons netwerk. Heeft u vragen over de eventuele kinderfysiotherapie voor uw zoon of dochter? Neem dan gerust vrijblijvend contact op.

Onze fysiotherapeut Nynke Canrinus praktiseert deze vorm van Fysiotherapie. In de video hiernaast legt Nynke uit hoe het werk van een kinderfysiotherapeut eruit ziet. Daarnaast vertellen een aantal patiënten over hun ervaringen met Nynke in onze praktijk.

Vergoeding van kinderfysiotherapie

Op dit moment wordt fysiotherapie voor kinderen onder de 18 jaar vergoed vanuit de basisverzekering. Meestal wordt uw kind doorverwezen door een huisarts, consultatiebureau arts of specialist. U kunt ook zonder verwijsbrief contact met ons opnemen, bijvoorbeeld, omdat u zich zorgen maakt dat uw kind achterblijft in de ontwikkeling in vergelijking met leeftijdsgenootjes. Voor kinderfysiotherapie aan huis is een verwijsbrief nodig van een huisarts of specialist.

Mag je zorgverlener medische gegevens over jouw kind delen? Alleen als jij dat goed vindt! Bekijk het toestemmingsformulier voor kinderen van 0 tot 12 jaar en van kinderen vanaf 12 jaar