+31 (0) 58 257 52 50

Een terugblik op Cognitieve Fitness training

Vanaf oktober 2022 heb ik de cognitieve fitness training bij Anouck gevolgd. Toen ik de folder hiervan las, sprak mij dit enorm aan en heb ik mijzelf voor deze training opgegeven omdat ik herstellende ben van een burn-out. Ook heb ik veel moeite met coördinatie en balans en ik had zo iets van niet geschoten is altijd mis.

Onze groep bestond uit 7 personen. Ieder met zijn eigen verhaal om deze training te volgen.15 weken lang op donderdagochtend gaf Anouck deze training. Vol enthousiasme ben ik begonnen aan dit traject. Een mooie opbouw in de lessen, waar we veel dingen in leerden met name op het gebied van je hersenen. Er zijn veel paden in je hersenen gelegd waardoor veel automatisch gaat. Maar om het scherp te houden (belangrijk voor als je ouder wordt), is het goed om dingen anders te doen. We deden brainboosters (en die vielen echt niet mee). Conditie training, met elastiek en muziek. Conditie circuit. Ook leuke spelletjes waar je plaatjes in eigen woorden moest vertellen aan de ander die het dan na moest maken met mikado. Met ballonnen tennissen, het lijkt zo simpel, maar niets is minder waar. Zeker als je het gaat doen met je niet dominante hand. Jongleren, kortom te veel om op te noemen. Als afsluiting van de les deden we ontspanningsoefeningen. Zowel in stilte, maar ook wandelend om je bewust van de omgeving te zijn. Niet haasten, maar tijd voor je zelf nemen. En na de les, nog even een kopje koffie of thee, even napraten en de opdrachten doornemen die je thuis kon doen.


Wat heb ik veel geleerd, mijn balans is vooruit gegaan. Een mooie hechte groep, waar iedereen in zijn waarde werd gelaten. Er was ruimte voor verdriet en vreugde. De oefeningen kon iedereen op zijn eigen niveau uitvoeren. Wil je snel of langzaam, dat kon allemaal. Lukt de oefening niet, dan deed Anouck hem met veel geduld nog een keer voor of gaf tips om het anders te doen. Ik kan iedereen aanbevelen om deze training te doen. Of je nu jong of oud bent. Of je nu wel of niet problemen hebt, je leert echt heel veel. Anouck ontzettend bedankt voor de ze training. Je bent een topper!

Jitta van der Beek

Zo maakt u bij ons een afspraak

Telefonisch

Direct bellen met onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema.

Formulier

Onze praktijkassistente Rigine Attema-van Abbema neemt contact op.

Hoe gaat de afspraak in zijn werk?

Wat is nu écht de oorzaak van uw klacht? Samen gaan we op zoek naar waar uw klachten vandaan komen. We starten met een uitgebreid intake-gesprek en aansluitend vindt een lichamelijk onderzoek plaats. Aan het eind van de eerste afspraak maken we een behandelvoorstel en bepalen we samen de concrete behandeldoelen. Als de omstandigheden of de mogelijkheden tijdens de behandelperiode veranderen, passen we de behandeling aan.

Afhankelijk van de klachten in uw specifieke situatie zijn er binnen de fysiotherapie vele behandelingen mogelijk. Vaak is oefentherapie een onderdeel van de behandeling. Naast behandeling in de praktijk krijgt u ook advies en oefeningen voor thuis of op het werk.

Benodigdheden eerste afspraak

Afmelden?

Het kan natuurlijk gebeuren dat u een keer verhinderd bent voor uw afspraak. Niet nagekomen afspraken worden niet vergoed door de zorgverzekeraar en zijn voor uw eigen rekening. Als u de afzegging meer dan 24 uur van te voren doorgeeft, worden er geen kosten in rekening gebracht en maken we een nieuwe afspraak voor u.